February 4, 2024
Vårdpersonalens Val 2023
Image
Image

Utmärkelsen Vårdpersonalens Val har varit uppskattad sedan det delades ut för första gången 2021. Det  har varit ett kvitto på att de som fått utmärkelsen har gjort ett riktigt bra jobb och tar väl hand om sin personal. På Eppow vet vi att det är ett krävande arbete som alltför sällan uppmärksammas.

Under årens lopp har vi sett många goda exempel på hur Vårdpersonalens Val underlättat för vårdenheter att attrahera och behålla personal. När en vårdcentral i Skåne fick utmärkelsen uppmärksammades detta även av lokalmedia och i rekryteringsprocessen för en kurator fick man fyra gånger så många ansökningar än vanligtvis!

Inom vården kan det vara svårt att sticka ut som arbetsgivare och där fyller Vårdpersonalens Val en viktig roll. De vårdenheter som blir utsedda till Vårdpersonalens Val blir det utifrån omdömen som lämnas av vårdpersonal som arbetat på enheten. Det innebär att vårdpersonal på Eppow får en oslagbar överblick över arbetsplatser i hela landet och kan utifrån branschkollegors transparenta omdömen hitta rätt ställe att arbeta på. Eppows ambition har alltid varit att föra arbetstagare och arbetsgivare närmare varandra och med Vårdpersonalens Val underlättar vi rekryteringsprocessen ytterligare.

Hur kan du som verksamhetschef använda omdömena i rekryteringsprocessen?

Som verksamhetschef kan du dra stor nytta av enhetens omdömen i det dagliga arbetet. Nedan tipsar vi om två konkreta sätt du kan använda era omdömen. 

Marknadsför enheten mot vårdpersonal
Många jobbannonser ser likadana ut. Genom att addera omdömen ni fått på Eppow så har ni chansen att visa vad som gör just er arbetsplats unik samtidigt som vårdpersonal som redan arbetat hos er blir referenser. Bland vårdpersonal är det uppskattat att kunna läsa omdömen från deras branschkollegor, upptäcka nya vårdenheter som de inte tidigare kände till och hitta en arbetsplats som matchar deras förväntningar och behov.

Varför inte testa att addera omdömen i beskrivningen för uppdrag du lägger upp på Eppow, dela i era sociala medier eller i jobbannonser?

I den direkta dialogen med kandidater
Många kandidater i dialog med verksamhetschef nämner omdömen de själva fått när de varit ute och arbetat för att du enklare ska kunna bilda dig en uppfattning om de kan vara relevanta för att arbeta hos dig. På samma sätt kan du hänvisa till enhetens omdöme i konversationer du har med vårdpersonal på Eppow. Det kommer öka era chanser att kandidater väljer att arbeta hos just er.

Såhär går det till när Vårdpersonalens Val utses

En viktig del av Eppows tjänst är möjligheten för både vårdpersonal och vårdenheter att direkt, transparent och konstruktivt kunna lämna omdömen efter avslutat uppdrag. Som kandidat eller verksamhetschef får du tydlig feedback samtidigt som det hjälper vårdpersonal i jakten på nästa arbetsplats och vårdenheterna i sitt utvecklingsarbete.

När den sista tidrapporten för ett uppdrag (oavsett dess längd) skickas in får både kandidaten och verksamhetschefen frågan om att ge ett betyg mellan 1-5 samt lämna en kort kommentar om sin upplevelse. För kandidaten samlas sedan alla omdömen under deras profil, vilket gör att verksamhetschefer lätt kan göra en referenstagning eller headhunta specifika personer. För vårdenheten samlas omdömena under enhetens egen sida och bidrar till att kunna sticka ut bland potentiella kandidater, som lättare kan bilda sig en uppfattning om arbetsplatsen och ta del branschkollegors upplevelse.


Urvalskriterier för Vårdpersonalens Val 2023 är:

  • Vårdenheter med högsta betyg i samtliga omdömen under 2023
  • Vårdenheter som fått omdömen från minst 3 olika kandidater under 2023


Med utmärkelsen hoppas vi bidra till att andra vårdenheter drar lärdomar och inspireras till att skapa förutsättningar för arbetsgivare och arbetstagare att trivas med varandra. Under 2023 lämnades över 372 omdömen av vårdpersonal till vårdenheter som använt Eppow. Snittbetyg för vårdenheter var 4,8 av 5,0 och det som blir tydligt bland omdömena från vårdpersonal är att framgångsfaktorer för de arbetsplatser som får högt betyg är:

  • Lyhörd, stöttande och engagerande chef
  • Rimlig arbetsbelastning
  • Kompetenta och trevliga kollegor
  • Välkomnande och öppen miljö

Nyfiken på vilka vårdenheter som enligt vårdpersonalen utmärkte sig under 2023?

Vårdpersonal på jakt efter uppdrag under 2024? Spana in Eppow för att hitta uppdrag hos  Vårdpersonalens Val eller andra spännande arbetsplatser!

Är du verksamhetschef på en vårdenhet som aspirerar på att bli Vårdpersonalens Val 2024? Välkommen att komma igång med Eppow, lägga ut era behov och kom i direkt kontakt med relevanta kandidater!

Image