July 25, 2023
Ny anställningsform – skräddarsydd för dig inom vården
Image
Image

Snart lanserar Eppow en ny typ av anställningsform. Projektet är ett samarbete med en region och riktar sig till dig som är legitimerad sjuksköterska. Du kommer få en unik kombination av att kunna bredda din kompetens och variation eftersom du får testa att arbeta på olika avdelningar samtidigt som du har tryggheten i samma arbetsgivare och självklart omfattas av alla förmåner som en tillsvidareanställning innebär.

Vad innebär anställningen för mig som sjuksköterska?

 • Flexibilitet och kompetensutveckling
  Du kommer få en unik insyn i många olika verksamheter. Kirurgklinik, ambulanssjukvård, vårdcentral, akutkliniken, DUVA och kvinnokliniken för att nämna några. Utöver nya erfarenheter så får du också möjligheten att bygga upp värdefulla kontakter över hela verksamheten inom regionen.

 • Variation och inflytande över karriären
  Du kommer få testa att arbeta på olika avdelningar, vanligen i tidsperioder om 2-4 månader. Perfekt för dig som vill testa på vilket område inom yrket du kommer gilla mest!

 • Ordentlig introduktion
  Inför varje gång du byter avdelning så kommer du få en ordentlig introduktion. Allt för att du ska ha rätt förutsättningar att lyckas i uppdraget och trivas bra på arbetsplatsen.

 • Trygghet och förmåner som fast anställd
  Även om du kommer arbeta på olika avdelningar så är du tillsvidareanställd hos arbetsgivaren och omfattas av samma förmåner. Det rör alltifrån semesterdagar och betald vidareutbildning till friskvårdsbidrag, tjänstepension och försäkringar.

Vem passar för denna typ av tjänst?

Funderar du på detta kan vara något för dig? Nedan har vi listat några exempel på vad vi tror skulle vara en bra match. Stämmer något av nedan in på dig, och du är legitimerad sjuksköterska eller kommer få din legitimation innan mars 2024, då borde du göra en intresseanmälan!

 • Du är erfaren sjuksköterska som vill utöka din kompetens
 • Du är nyutexaminerad sjuksköterska som ännu inte bestämt vilket område du vill arbete inom
 • Du är erfaren sjuksköterska som vill pröva något nytt under en tid
 • Du trivs med varierade arbetsuppgifter
 • Du har lätt att anpassa dig till ändrade omständigheter
 • Du är nyfiken och gillar att testa nya saker

Varför satsar Eppow på detta?

Idag har vi en situation där vårdpersonal behandlas mer som en rad i schemat, istället för att se till deras individuella behov och förmågor. Det är dags att ändra på det.

Jag känner många som jobbar inom vården som just nu upplever en osäkerhet, skepticism och rent av brist på förtroende över regionernas förmåga att vara goda arbetsgivare. Det har i många fall lett till att de helt undviker tillsvidareanställning, och i förlängningen går svensk sjukvård miste om stor potential. Men många inom vården vill inget annat än att hitta rätt arbetsplats för just dem, ha kollegor de trivs med och en närvarande chef som skapar rätt förutsättningar för verksamheten.

Ett sätt att tänka nytt är detta projekt vi snart påbörjar. Jag har under hela min yrkesbana inom vården brunnit starkt för vårdpersonalens villkor och förutsättningar ska ges för att vi ska kunna genomföra vårt yrke på bästa sätt. Från rimlig arbetsbelastning och inflytande över arbetsdagen till kompetensutveckling och ökad flexibilitet. Tillsammans utvecklar vi vården, och sätter dig som vårdpersonal i förarsätet.

/ Meybod Kia,
Specialistläkare i allmänmedicin och medgrundare Eppow
Image