February 8, 2023
Sveriges mest attraktiva vårdgivare 2022 finns i Skåne och Västra Götaland
Image
Topplista för Vårdpersonalens Val

Utmärkelsen Vårdpersonalens Val delades för första gången ut 2021 för att lyfta fram vårdgivare i Sverige som varit anmärkningsvärt bra på att ta hand om sin personal. På Eppow vet vi att det är ett krävande arbete som alltför sällan uppmärksammas. 2022 är det 8 vårdenheter, från Tomelilla i söder till Lundby i väst, som fått högsta omdömet av vårdanställda som arbetat hos dem.

Många upplever att vården, till skillnad från andra sektorer, hamnat efter i frågor som gäller arbetsmiljö och villkor utifrån individens intresse och förutsättningar. Men för att behålla kompetent och attrahera ny personal ställs idag ökade krav på arbetsgivarna.

Under 2022 lämnades över 500 omdömen, direkt från vårdpersonal som arbetat på enheten, till vårdgivare som publicerat uppdrag på Eppow. I genomsnitt fick vårdenheterna 4,7 av 5 och de som hamnade högst upp på listan var vårdgivare i Skåne och Västra Götaland. Åtta vårdenheter lyckades med bedriften att få 5 av 5 i samtliga omdömen under det gångna året. 

Vi är väldigt glada över att kunna lyfta några av Sveriges mest attraktiva vårdgivare. En viktig del av vår tjänst är möjligheten för både vårdpersonal och vårdgivare att direkt, transparent och konstruktivt kunna lämna omdömen efter avslutat uppdrag. Detta ger Eppow en unik databas med information om vad som krävs av en arbetsgivare och faktorer som bidrar till att vårdpersonal trivs på en arbetsplats. Denna kunskap vill vi gärna dela med oss utav för att inspirera fler att skapa förutsättningar som krävs för att bli en riktigt bra arbetsgivare.

– Hani Movahed, VD och medgrundare av Eppow


Eppows sammanställning visar att det finns några faktorer som de högst rankade vårdgivarna har gemensamt:

 • Stora möjligheter till kompetensutveckling som resultat av hög medicinsk kompetens och fint utbyte kollegor emellan.
 • Utmärkta rutiner som underlättat arbetsbelastningen och introduktion som skapat rätt förutsättningar att göra ett riktigt bra jobb.
 • Fantastiska kollegor som inneburit stor gemenskap och gott samarbete mellan professionerna.
 • Närvarande och stöttande chef som lyssnat till sina anställda och skapat förutsättningar för en arbetsplats där man gärna kommer tillbaka. 

Följande åtta vårdenheter tilldelas Vårdpersonalens Val 2022:

 • Capio Vårdcentral Klippan
 • Capio Vårdcentral Lundby
 • Capio Vårdcentral Mölndal
 • Capio Vårdcentral Helsingborg Olympia
 • Capio Vårdcentral Rydsgård
 • Capio Vårdcentral Strömstad
 • Capio Vårdcentral Sävedalen
 • Capio Vårdcentral Tomelilla

Vi är så glada att se hur bra vårdpersonalen trivs i våra verksamheter. Att vara en attraktiv arbetsgivare är något vi alltid strävar efter och utmärkelsen Vårdpersonalens val är ett fint kvitto på just detta. Våra chefer och medarbetare jobbar hårt för att skapa arbetsplatser där man mår bra och får möjlighet att utvecklas, och det är roligt att detta uppmärksammas.

Sun Wahlberg, HR-Specialist på Capio Närsjukvård


Omdömena som skapas efter avslutat uppdrag innebär att har Eppow en unik databas över hur vårdpersonal trivs på olika arbetsplatser runt om i Sverige, faktorer som bidrar till en god arbetsmiljö och vilka villkor som får personal att vilja arbeta på en vårdenhet. En kunskap som är viktig i det fortsatta utvecklandet av en vård i världsklass, för såväl patienter som anställda.

Här kan du läsa mer om utmärkelsen Vårdpersonalens Val.

Image