November 22, 2023
“Framförallt känner jag mig sedd som anställd”
Image
Image

Nyligen introducerade Eppow en ny anställningsform för legitimerade sjuksköterskor – en tjänst utformad för att skapa fler valmöjligheter och större inflytande över arbete- och karriär. Vi passade på att prata med Rosanna som sedan 1,5 år arbetar hos bemanningsenheten i Region Jönköpings län om vad som gör tjänsten annorlunda och vad det bästa med hennes arbetsvardag är.

Innan Rosanna påbörjade sin anställning hos bemanningsenheten arbetade hon på en akutmottagning, något hon tyckte var väldigt roligt och lärorikt. Många år på medicinavdelning har givit henne gedigen erfarenhet som är väldigt värdefull i rollen som sjuksköterska på bemanningsenheten där förväntningen är att bidra från dag ett.

Vad fick dig att bli intresserad av tjänsten?

– Jag befann mig i ett skede i livet där jag behövde ännu mer utmaningar och hade då hört talas om bemanningsenheten här i Region Jönköpings län. Det lät spännande och när en tjänst kom ut passade jag på att söka. Jag är otroligt glad att jag vågade ta det steget!

Hur vill du utvecklas som sjuksköterska och finns det några områden du skulle vilja fördjupa dig inom?

– Som anställd på bemanningsenheten utvecklas man hela tiden då man kontinuerligt byter arbetsplats och klinik, vilket är det som gör detta jobbet så roligt och utmanande! Som sjuksköterska är det så nyttigt att man får kunskap inom många olika områden samtidigt som man blir otroligt ödmjuk inför nya situationer och all kunskap som finns hos kollegor. Man får en större inblick i de olika klinikerna och deras arbetssituation, vilket gör att man får ökad förståelse för varandra.

Hur skulle du beskriva att det är att arbeta på bemanningsenheten?

– Detta är en mycket givande och rolig tjänst, framförallt känner man sig sedd som anställd. Man har kontinuerlig kontakt med både chef och bemanningskoordinator, vilket gör att man inte blir en i mängden utan blir delaktig i det som händer inom bemanningen. Det ligger mycket fokus på att du som anställd mår bra och trivs, vilket ger en enorm trygghet och ett gott välmående.

Var det något som överraskade dig på ett positivt sätt som du inte tänkte på innan du började?

– Det häftigaste med att jobba i bemanningen är den där känslan när man ändrar inställning om arbetsplatser och inriktningar – dit man kanske aldrig hade sökt sig annars. Man kan ibland ha en förutfattad mening om hur det kan vara på vissa arbetsplatser men det är en go känsla när man faktiskt inser att man haft fel och arbetsplatsen briljerar! En annan otroligt härlig känsla är att man känner sig välkommen på alla arbetsplatser och man uppskattas som sjuksköterska.


Om du precis som Rosanna värdesätter variation, flexibilitet, inflytande (på riktigt) över ditt arbete och karriär så kan denna typ av anställning passa dig.

När du blir anställd på bemanningsenheten i Region Jönköpings län kommer ditt första uppdrag vara på en enhet som matchar din tidigare erfarenhet och kompetens. Du kommer sedan i samråd med ansvarig chef lägga upp en plan för vilka verksamhetsområden inom regionen som kan vara aktuella för din del. Det handlar alltså om variation och flexibilitet på ett ordnat och förutsägbart sätt. På varje “ny” arbetsplats inom regionen som du befinner dig på får du också en ordentlig introduktion och genomgång av rutiner.


Klicka på knappen nedan för att läsa mer om tjänsten och lämna intresseanmälan!

Här kan du läsa mer om den nya anställningsformen i Jönköping – en tjänst för dig som är legitimerad sjuksköterska och vill utmanas och utvecklas i din yrkesroll!

Image