February 20, 2022
Ett gemensamt kliv in i specialistvården
Image
Image

I februari 2021 startade Capio Ögon ett samarbete med MyPick för att bredda utbudet av ögonsjukvård, förenkla framtida rekryteringar samt för att bygga en närmare relation med sin vårdpersonal. Capio har sedan samarbetet startade upplevt stora fördelar i form av rekrytering av rätt personal till rätt avdelning och mindre administrativt arbete.

Capio Ögon är specialiserade inom allmän ögonmedicin, gråstarrskirurgi och behandling av optiska synfel. På de drygt 14 enheterna i Sverige – från Sundsvall i norr till Malmö i syd – genomförs cirka 20 procent av landets alla gråstarrsoperationer. MyPick lanserades 2019 och erbjuder en tjänst som förenklar rekryteringen för såväl vårdgivare som vårdpersonal. Genom tjänsten kan parter enklare hitta varandra och erbjuda en så nischad vård som möjligt.

Det känns väldigt spännande med ett partnerskap med MyPick. Vår förhoppning är att använda tjänsten fullt ut för att bygga närmare relationer med duktig vårdpersonal och samtidigt minska en del administration,” säger Birgitta Manner, HR Business partner, Capio Ögon.

Med hjälp av MyPick kan vårdpersonal enkelt skapa en profil på MyPick och arbeta som konsulter och timanställda, utan mellanhänder och med flexibla arbetsförhållanden.

Ett stort ansvar och samtidigt tecken på att oavsett område så söker vårdenheter en direkt dialog med den vårdpersonal som kan vara intresserade av att jobba både på kort och lång sikt. Med ett utökat förtroende från Capio och tillsammans med patientområdet Ögon tar vi nu ett gemensamt kliv in i specialistvården”, säger Hani Movahed.

En som har hunnit testa tjänsten är Anette Wennerberg Johansson, chef för Region Väst på Capio Ögon.

Vi har precis startat vårt samarbete, men redan nu upplever jag att det är första gången ett rekryteringsbolag fokuserar på vad som blir bra både för mina kliniker och framtida konsulter. Det känns dessutom som ett enkelt system för oss att arbeta i och vi har redan fått en proffsig och snabb återkoppling på våra funderingar och frågor”, säger hon.

På frågan om hur hon ser på samarbetet på sikt för patienterna svarar hon: ”Förhoppningsvis hittar vi flera duktiga nya medarbetare, som konsulter eller till framtida anställning”.

Image