June 10, 2021
Artikel om MyPick i Uppsala Nya Tidning
Image
Image

Uppsala Nya Tidning satte sig ner med grundarna av MyPick för att få reda på mer om bolaget. Texten i artikeln finner ni nedan:

Uppsaladuon siktar på miljardomsättning: ”Som Blocket”Meybod Kia och Hani Movahed är Uppsaladuon som utmanar bemanningsföretagen inom vården. Målet är bli ett globalt miljardbolag med plattformen MyPick.

Affärsidén är att användarna på den digitala tjänsten ska slippa behöva använda sig av bemanningsföretag. I stället kan de matcha direkt med varandra via MyPick när behov av personal uppstår. Inkomsterna kommer från vårdgivarna som använder kanalen.

– Tanken är att man ska slippa en mellanhand vid rekryteringar och att mer pengarna ska gå direkt till personalen samtidigt som det blir billigare för vårdgivarna. Jag brukar beskriva vår idé som Blocket fast för vårdpersonal och vårdgivare, säger Meybod Kia som är uppväxt i Gottsunda, Sävja och Storvreta och själv är läkare.

Han och medgrundaren Hani Movahed (dataingenjör, uppväxt i Gottsunda) lärde känna varandra tack vare gemensamma bekanta i Uppsala.

2016 inleddes MyPicks resa.

– Då träffade vi 17 av 21 regioner för att samla deras behovsbild, vilket blev fröet till den tjänst vi har skapat. När vi insåg att behovsbilden även matchade vårdpersonalens behov och önskan efter ett alternativ till bemanningsbolagen så kände vi att det var rätt att satsa allt på det här, fortsätter Meybod Kia.

Plattformen lanserades som en betaversion våren 2019. I dag används tjänsten bland annat av vårdjättarna Capio och Lideta som båda driver verksamheter i Uppsala. MyPick finns över hela landet och har i nuläget mer än 3 000 anslutna läkare och sjuksköterskor som söker uppdrag av varierande längd.

– Syftet med MyPick är att ge tillbaka makten till vården och skapa förutsättningar för mer kontinuitet. Bemanningsbolagens affärsmodell är att pressa ner ersättningen till vårdpersonalen och samtidigt få vårdgivarna att betala så mycket som möjligt. Vår affärsmodell är helt frikopplad från vårdpersonalens intjäning, säger Meybod Kia.

Nyligen mottog MyPick, som en av fyra svenska startups, ett kapitalstöd genom programmet Norrsken Impact Accelerator på 100 000 dollar, motsvarande 830 000 kronor. Konkurrensen var hård då över 2 300 startups sökt till programmet runt om i världen. Sammanlagt valdes 20 bolag ut av stiftelsen som grundats av Niklas Adalberth, som även han kommer från Uppsala.

– Vårt långsiktiga mål är bli ett internationellt miljardbolag där MyPick ska vara en direkt kanal till all vårdpersonal i världen, säger Meybod Kia.

Förra året omsatte MyPick omkring 2 miljoner kronor. I år är målet att nå 4 miljoner kronor.

Image